#meta

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

205

X har tappat tre fjärdedelar av sitt värde

Tjänsten som tidigare var känd som Twitter har minskat rejält i värde. Delägaren Fidelity har räknat på värdet på sitt innehav ett drygt år efter Elon Musks övertagande.

3

Meta satsar på säker AI med Purple Llama

AI har nyligen blivit reglerat av EU. Nu släpper Meta Purple Llama för att skapa mer säker AI i framtiden.

22

Metas sociala medier-plattform Threads lanseras i EU

Meta släppte sitt alternativ till Twitter i somras, men EU fick vänta på grund av stramare regelverk. Nu verkar dock sociala medier-plattformen vara på väg till våra trakter också.

20

Messenger-chat krypteras nu som standard

I en tid fylld med kakor och försäljning av användarstatistik på sociala medier saknas ibland säkerhet för användaren. Nu kommer det att ändras i varje fall för Messenger.

33

NOYB: "Facebooks integritetsavgift är oacceptabel"

I en anmälan till Österikes dataskyddsmyndighet menar organisationen NOYB att det är orimligt att låta Meta ta betalt för användares lagstadgade rättighet att neka spårning.

6

Meta dissar Snapdragon för AR-glasögon – ingår partnerskap med Mediatek

Meta och Mediatek har tecknar ett samarbetsavtal för att utveckla kretsar till framtida AR-glasögon.

88

Nu kan du betala för att slippa reklam på Facebook

Meta har nu lanserat den utlovade reklamfria prenumerationen på Facebook och Instagram i EU.

81

EU tvingar Meta att stoppa riktad reklam

Trots Metas prenumerationsplaner beslutar EDPB att följa norska Datatilsynets förfrågan om att stoppa all datainsamling relaterad till riktade annonser.

17

”Sluta använda vårt namn” – Threads stämmer Meta

Det brittiska företaget Threads Software Limited ger Meta 30 dagar att sluta använda dess varumärke, annars hotar det att gå till domstol.

107

Meta inför prenumeration för reklamfritt Facebook och Instagram

För användare inom EU blir det möjligt att välja bort reklam och annonser till en kostnad om cirka 150 kronor i månaden.

610

Meta lanserar Quest 3 den 10 oktober

Om ungefär två veckor anländer VR-uppföljaren Quest 3, som ska bjuda på bättre bildkvalitet, nättare konstruktion och stöd för Xbox Cloud Gaming.

137

Intresset för VR-headset dalar

Under årets andra kvartal minskade leveranser av VR- och AR-headset med över 40 procent globalt.

32

Whatsapp jobbar på integration med andra plattformar

Kod i den senaste betaversionen av Whatsapp för Android visar att utvecklarna redan är igång med förberedelser på att öppna appen efter den nya EU-lagen.

24

EU skärper reglerna för Microsoft och fem andra nätjättar

Nu har EU-kommissionen publicerat listan över teknikjättar och vilka av deras tjänster som måste börja följa reglerna för så kallade grindvakter.

20

Rykte: Meta och LG utvecklar headset som ska utmana Apple Vision Pro

Enligt koreanska sajten Maekyung planerar Meta och LG att tillsammans lansera ett riktigt avancerat VR-headset under 2025.